Halk, Validebağ Korusuna sahip çıkıyor

22.09.2021 - 16:17
Haberi paylaş

Validebağ Gönüllüleri, “Ağaçların her kırılan dalının hesabını ayrı soracağız; dökülen molozları ve kumu korudan temizleyeceğiz. İnsan zinciri kurduk, haydi dostlar elden ele… Validebağ’ın ranta açılmasınaizin vermeyeceğiz“ açıklamasında bulundu.

Üsküdar Belediyesi, Anadolu Yakası'nın en büyük doğal yeşil alanlarından biri olan Üsküdar’daki Validebağ Korusu'na sabahın erken saatlerinde iş makinesiyle girdi. Belediye çalışanları daha sonra bölgeye moloz ve kum döktü. Olayı haber alan mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek iş makinelerini engellemeye çalıştı.

Validebağ gönüllüleri konuyla ilgili yaptığı  paylaşımda, ” Validebağ Üsküdar Belediyesi’nin çöplüğü değildir! Her ağacın dalının tek tek korunması gereken Validebağ korusuna şafak baskınıyla moloz dökmek hiçbir şekilde açıklanamaz!” dedi.

Dökülen molozların temizlenmesi için Validebağ Gönüllüleri tarafından insan zinciri kuruldu. Validebağ Gönüllüleri, “Ağaçların her kırılan dalının hesabını ayrı soracağız; döktüğün molozları ve kumunu korudan temizleyeceğiz. İnsan zinciri kurduk, haydi dostlar elden ele… Validebağ’ı ranta açmana izin vermeyeceğiz“ açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir belediyesi suç duyurusunda bulunacak

Validebağ Korusu'na sabahın erken saatlerinde AKP’li Üsküdar Belediyesi iş  makinelerinin girmesine İBB yetkilileri de tepki gösterdi.  Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

İBB açıklaması şöyle: “Validebağ Korusu, 1. Derece Doğal Sit alanı. Millet Bahçesi Projesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararı bulunmakta. Bu konuda bilirkişi raporları var. Şafak vakti, kolluk kuvvetleriyle koruda uygulama yapmak suçtur. Suç duyurularımızı yapıyoruz! İkinci olarak 5 ve 7 Ağustos'ta İstanbul Planlama Ajansı ve İstanbul Kent Konseyi  tarafından “Validebağ Korusu'nun Geleceği Çalıştayı” ve “Validebağ Forumu” gerçekleştirilmiş; ‘tüm tarafların' katılımı fikri ile masadan kalkılmışken, zor kullanarak koruya müdahale etmek kabul edilemez”.

Bültene kayıt ol