Boğaziçi direnişinde 2. perde: Öğretim üyeleri yeni kayyumu protesto ediyor

23.08.2021 - 14:39
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Naci İnci’nin rektör olarak atanmasını protesto etti. “Kayyum atamasını kabul etmiyoruz” diyen akademisyenler, Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs’e kadar yürüdü.

Akademisyenler ve öğrenciler kayyum Rektör Melih Bulu’nun yardımcılığını yapan ve göreve gelir gelmez Akademisyen Can Candan’ın görevine son veren Naci İnci’yi protesto etti. Kuzey Kampüs’te buluşan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Güney Kampüs’e kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Akademisyenler ve öğrenciler eylem yapmaya devam ediyor

“Kayyumlar gidecek biz kalacağız”, “Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atan hocalar, ellerinde pankartlar taşıdı. Hocaların ellerinde “Yüzde 95 reddediyor”, “Bu kayyum atamasını kabul etmiyoruz” yazılı dövizler yer aldı.

Akademisyenlerin yürüyüşüne destek vermek isteyen öğrencilerin ise eylem gerçekleştirmesine izin verilmemeye çalışıldı. Öğrenciler, yine de eylemlerini sürdürdü. 

Boğaziçi akademisyenlerinin yüzde 95’i Naci İnci’nin rektör olmasına karşı

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından rektör adayları arasında yaptıkları oylamada A.C. Cem Say, Mehmet Burçin Ünlü ve Mine Eder'i rektör adayı olarak belirlemişti. Boğaziçi bileşenleri, bu oylamada Mehmet Naci İnci için yüzde 95 oranında karşı oy kullanmıştı.

Bültene kayıt ol