Konya'da ırkçı katliam

30.07.2021 - 19:33
Haberi paylaş

Konya'da bir eve yapılan silahlı saldırıda, aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu 6 kişi öldürüldü. Saldırganlar evi yakarken, Avukat Eren Keskin hayatını kaybedenlerin daha önce ırkçı saldırıya uğrayan aile olduğunu duyurdu.

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Avukat Eren Keskin, “Konya Meram’da bir eve silahlı saldırı olmuş. Kadınlar, çocuklar 6 kişi öldürülmüş. Ev yakılmış. Bilgi almaya çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra yaptığı açıklamada ise şu bilgileri paylaştı:

"Konya Meram’da 12 Temmuz’da saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz…”

Ne olmuştu?

Konya’nın Meram ilçesindeki Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan Kürt aileye 12 Mayıs'ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grup saldırıda bulunmuştu. 4’ü kadın 7 kişilik ailenin evi komşuları tarafından basılmıştı. Çoğu aynı aileden olan saldırganlar, “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” sözleriyle saldırıda bulunmuştu.

Bültene kayıt ol