Göçmenler kardeşimizdir, ırkçılığa hayır!

18.07.2021 - 20:21
Haberi paylaş

Afganistan'da Taliban'ın zulmünden kaçanlar, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalıyor, göçüyor. Suriye'de Esad rejiminin katliamından kaçan emekçi insanlar, sığındıkları Türkiye'de her türlü sorunun kaynağı olarak gösteriliyor.

Irkçılıkla oy kazanmak isteyenlere karşı Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platfromu'nun yaptığı çağrı:

Yine bir bayram zamanı ve yine Suriyelilere yönelik nefret söyleminde yoğunlaşma var. Afganistan’daki iç savaştan kaçan mülteciler ırkçıların hedefinde. Bazı adli olayları bahane eden kişiler ve gruplar, özellikle sosyal medya üzerinden ırkçı görüşler yayıp, mülteci düşmanlığı yapıyorlar. 

Özellikle muhalefetteki bazı partiler (örneğin CHP ve İYİP) iktidar ittifakını köşeye sıkıştırmak için toplumun en çok ezilen, en çok dışlanan, en zorda olan yoksul kesimlerine karşı göçmen düşmanı politika izliyorlar. Ekonomideki çöküşün faturasını göçmenlere kesmek için iktidarla yarış halindeler.

Dünyada doğduğu ülkeleri terk edip başka ülkelere göç eden 270 milyondan fazla insan var, bunların 5 milyonu Türkiye’de yaşıyor. Türkiye’den de dünyanın çeşitli ülkelerine giden, orada yaşayan yaklaşık 5 milyon Türkiye vatandaşı göçmen var.

Ülkelerindeki savaşlardan, zor yaşam koşullarından kaçan insanlar, dünyanın pek çok yerinde mülteci olarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Her ne sebeple olursa olsun ülkesini terk edenlere sahip çıkmak, bütün mülteciler kardeşimizdir demek insanlık görevidir.

Mültecilerle dayanışmayı inşa etmeliyiz, mülteciler yabancı veya misafir değil Türkiye emekçi sınıflarının bir parçasıdır. "Mülteciler kardeşimizdir" demeli ve bu sesi büyütmek için özveriyle çalışmalıyız. Mültecilere eşit haklar istemek kendi haklarımızdan feragat etmek değil hep birlikte daha güçlü olmak demektir. İşsizlik, yoksulluk ve geleceksizliğin asıl sorumlularından hesap soralım; garibanlardan, bizim gibi zor durumda olan sığınmacılardan değil.

Mülteci ve göçmen düşmanlığı, emekçileri bölen en tehlikeli ideolojidir, ırkçılıktır, buna izin vermeyelim.

Bütün göçmenler, mülteciler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz Platformu

Bültene kayıt ol