Boğaziçi mezunu Cem Aksoy: Bu kazanım bir demokrasi ve direniş dersidir

17.07.2021 - 12:57
Haberi paylaş

Marksist.org, Melih Bulu’nun gönderilmesiyle gelen zaferi Boğaziçililere sormaya devam ediyor. 

DSİP üyesi Boğaziçi mezunu Cem Aksoy, kayyum rektörün gidişiyle ilgili şunları söyledi:

“Bu 6 aylık direniş, Boğaziçi’nin öğrencisiyle hocasıyla mezunuyla taviz vermeden, ama demeden hem gayet radikal söylemlerle ve öbür toplumsal mücadelelerle ve ezilenlerle dayanışarak hem de haklı demokratik talepleri yükselterek AKP’nin Türkiye’yi kuşatan boğucu havasının ortasında bütün toplumu ferahlattığı, ümidi yaydığı bir direniş oldu. Ben buna sonunda ne olursa olsun çok önemli bir kazanım ve geri adım attırma olarak bakıyorum.

Sadece bir kurumun veya akademinin otoriter baskıcı rejime direnişi olarak da değil, ama bundan sonraki yıllarda kamuoyunun genelinin AKP’nin çöküşüne giden yolda hatırlayacağı, hafızalarda koruyacağı bir mihenk taşı olacağını düşünüyorum.

Yapılan tartışmalarda bunun Erdoğan’ın geri adımı değil, planlı bir manevrası olduğunu söyleyenler var. Öyle olsa bile akademi ve Boğaziçi üzerinde yapılan tasarılar, planlar, Boğaziçililer ve onların yanında olan toplum kesimlerinin bir kazanımıdır. Kayyum ve şürekası üzerinden kurulan planlar alt üst olmuş ve iktidar kendini tükürdüğünü yalarken bulmuşsa bu ezilenlerin, baskı altına alınan tüm kesimlerin ne olursa olsun savaşabilecekleri ve kazanabileceklerini, ümidin sönmediğini göstermesi açısından önemlidir. Bence bugün elde edilen kazanım ilerleyen yıllarda kendine pay çıkarmak isteyen bütün potansiyel kayyumların bakıp da ibret alacakları bir demokrasi ve direniş dersidir. Yankıları Hisarüstü’nü çoktan aştı ve başka yerlerden de duyuluyordur diye düşünüyorum.”

Bültene kayıt ol