Boğaziçi’nde kayyuma karşı mücadele kazandı!

Melih Bulu, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevinden alındı.

Ocak ayı başında Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu, aylardır okulun tüm bileşenleri tarafından protesto ediliyordu.

Kayyum rektöre direniş binlerce öğrencinin yanı sıra akademisyenleri ve mezunları da harekete geçirmiş, başka birçok okulda ve şehirde Boğaziçi ile dayanışma hareketleri ortaya çıkmıştı.

O dönem, Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya açıklamalarda bulunan Bulu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak” yanıtını vermişti.

2 Ocak’tan 14 Temmuz’a kadar geçen 6.5 aylık sürenin sonunda öğrencilerin direnişi kazandı. Kayyum rektör görevden alındı.

ilginizi çekebilir

madenciler-bugun-de-alacaklari-icin-bakanlik-onunde-hic-odeme-yok-hep-gozalti-var
Artık yeter! Maden işçilerinin alacaklarını verin!
indir (5)
İsrail seçimleri yaklaşırken katil Netanyahu saldırganlığa devam ediyor
images (25)
‘Yetmez ama Evet’ten Çerçeve Yasa’ya: Çılgın ulusalcılar her şeye karşı