Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri: Öğrencilerimize yönelik şiddet suçtur

10.07.2021 - 10:55
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesine gece yarısı kararnamesiyle rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı eylemler sürüyor. Akademisyenler 9 Temmuz (Cuma) günü 128. kez rektörlüğe sırtlarını dönerek öğrencilerine destek verdi.

Geçtiğimiz hafta üniversitede öğrencilerinin darp edilmesine ve haklarında soruşturmalar açılmasına tepki gösteren akademisyenler taleplerini sıralayarak, bir kez daha “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Kayyum rektörün istifası talebiyle nöbet eylemlerinde 186. günü geride bırakan akademisyenler, öğrencilerine yönelik polis müdahalesine tepki göstererek ellerinde  “Kampüslerimiz ve çevresindeki polis varlığına son verilsin. İşkence suçunda zaman aşımı yoktur” gibi dövizler taşıdı.

Nöbet eyleminin ardından yapılan açıklamada, 3 Temmuz Cumartesi sabahı rektörlük imzasıyla hafta sonu kampüse girişlerin kapatıldığını belirten akademisyenler “Hiçbir gerekçe sunulmadan kampüsümüzün öğrenci ve öğretim üyelerine kapatılması üniversite tarihimizde bir ilktir. Öğretim üyelerinin kampüse girmesi engellenirken, atanmış yönetimin imtiyazlı ziyaretçileri kampüse alındı. Kampüs içerisinde öğrencilerimiz, kendi üniversitelerinin güvenlik güçleri tarafından darp edildi, yerlerde sürüklendi, okulları dışına atıldı. Bu şiddet kabul edilemez, suçtur. Bu suçu işleyenler kadar onlara bu emri veren yönetim de olanlardan birinci derece sorumludur” dedi.

Akademisyenler; Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Yabancı Diller Yüksek Okulu da dahil olmak üzere üniversitedeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörlerinin seçimle göreve gelmesi taleplerini yineleyerek “Şeffaf ve demokratik yollardan belirlediğimiz Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri müdürlerimiz ile Mühendislik Fakültemizin seçilmiş dekanı bir an önce görevlerine atanmalıdır. Bir kez daha başta Melih Bulu olmak üzere atanmış tüm isimlerin istifasını talep ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol