Siz de bir imza verin: Çürümeye Karşı Temiz Bir Nefes için…

07.07.2021 - 13:11
Haberi paylaş

Antikapitalist Blok, çete lideri Sedat Peker'in itiraf ve ifşalarıyla gündeme gelen, birçok insanı şaşırtan mafya-devlet-siyaset ilişkilerinin bağımsız yargı tarafından derhal soruşturulması ve çürümüşlüğe son vermek için aşağıdan bir toplumsal hareketin oluşturulması önerisini imzaya açtı.

İmza kampanyasının metni şöyle:

Bir organize suç örgütü “reisinin” açıklamaları ve videoları yıllardır anlattığımız, bildiğimiz, birçoğumuzun tahmin ettiği gelişmeleri kamuoyuna duyurarak malumu ilan etti. Milyonlarca insan bu açıklamaları izliyor. Açıklamalarda bildiğimiz olayların ifşa edilmesi, “içeriden birisinin” faili meçhuller, rüşvet, devlet-mafya-kontrgerilla-iş dünyası ve siyaset arasındaki kirli ilişkileri teşhir etmesi sinirlerimizi gerdi. Özellikle bu açıklamaları yapan kişinin birkaç sene önce iktidar için düzenlediği mitinglerde barışı savunan bizlerin kanıyla banyo yapmaktan söz etmesi, iktidarın kendi elleriyle beslediği bir canavarın siyasetin derinlerindeki çelişkilerin sonucunda ifşalara başladığını ve bu çelişkileri derinleştirdiğini gösteriyor.

Her bir iddia, özellikle siyaset-mafya-derin yapılar-suikastlar ve rüşvet ilişkileri derhal soruşturulmalıdır.

Bu memlekette bir İçişleri Bakanı, bir milletvekilinin bu ifşaları yapan kişiden ayda on bin dolar aldığını açıkladı. Bakanın aranan bir kara para aklayıcısını makamına çağırıp uyardığı söylendi.

Aynı Bakan, Hrant Dink cinayeti hakkında Veli Küçük’ün ismini anarak Özel Harp Dairesi’ne işaret etti. Bakan, 14 yıldır Hrant için adalete susayanların tüm taleplerine rağmen cinayetle bağının etkin bir şekilde soruşturulmasından imtina edilen bu kişinin rolü hakkında ne biliyorsa açıklamalıdır.

Çok açık ki adı geçen her bir siyasetçi hemen istifa etmelidir! Bakanlar ve milletvekilleri hakkında tahkikat hemen başlatılmalıdır. Adı geçen tüm diğer isimler hakkında yargı süreci hemen işletilmelidir!

İktidar, sanki bu iddialar hiç dile getirilmemiş gibi yapıyor. Peker’i suçlayan açıklamalar yapmak dışında somut hiçbir adım atmıyor. Biz Peker’i biliyoruz. Birkaç sene önce bu kişiyi tam da bu iktidarın kullandığını da biliyoruz. “Elemanlarını” siyasi faaliyet yapıyormuş gibi demokratik kamuoyunun üzerine kimlerin saldığını da biliyoruz. Kıbrıs’ı, Kutlu Adalı cinayetini, Uğur Mumcu cinayetini, sayısız faili meçhulü, mafyatik bir güçle insanların malına mülküne çökmenin bir gelenek haline geldiğini de biliyoruz.

Kimse Susurluk kazası yaşanmamış, sanki daha önce hiç derin yapılar ortalığa saçılmamış gibi yapamaz.

Kimse bu yaşananların, teşhir edilenlerin, böylesi büyük bir sarsıntının, hiçbir şey olmamış gibi unutulacağını düşünmemelidir.

Bizler “Çürümeye karşı temiz bir nefes” için bir araya geliyoruz. Her bir adımı şeffaf örgütlenecek, amacı belli olan, adı geçen siyasetçilerin istifasını ve haklarında tahkikatın hemen başlamasını, adı geçen mafyatik tiplerin, derin yapılanmaların şeflerinin ve “elemanlarının” hemen yargılanmasını ve siyaset-mafya-devlet mekanizmasının dağıtılmasını talep eden, temel derdi “temiz bir toplum” olan bir hareket için bir araya geliyoruz.

Herkesi, özgürlük, adalet, eşitlik ve temiz siyaset için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Antikapitalist Blok

İmza vermek için tıklayın

İmza listesi: https://bit.ly/3vtcpiB

Antikapitalist Blok nedir: https://bit.ly/3d5CyO3

Bültene kayıt ol