Esenyurt Polis Merkezi’nde ölen Yıldırım’ın karakol görüntüleri çıktı

21.06.2021 - 16:33
Haberi paylaş

İstanbul’da bir güvenlik şirketi yöneten Birol Yıldırım, bir çalışanının gözaltına alınması üzerine gittiği Esenyurt Polis Merkezi’nde öldü. Ailesi, Yıldırım’ın darp edildiğini söyledi. Yayımlanan kamera görüntüleri iddiayı doğrular nitelikte.

5 Haziran gecesi bir çalışanının gözaltına alınması üzerine Esenyurt Polis Merkezi’ne giden Birol Yıldırım’ın ailesi sabaha karşı polisler tarafından telefonla arandı ve Yıldırım’ın aniden fenalaşarak hayatını kaybettiği bildirildi. Aile, Yıldırım’ın darp sonucu hayatını kaybettiğini söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Diken’den Canan Coşkun’un ulaştığı görüntülere göre Yıldırım, 23.16’da girdiği karakoldan 23.22’de çıkmak üzereyken bir polise doğru dönüyor. Yıldırım’ın dönerek baktığı polis, Yıldırım’ı tokatlayarak itiyor. Bunun üzerine karakoldan çıkmaya çalışan Yıldırım’ı polisler darp ederek yeniden içeri alıyor. Diken’in ulaştığı görüntülere ek olarak çıkan yeni görüntülerde ise Yıldırım’ın 23.32’de yemek salonuna sokuluyor. Yemek salonuna ait bir görüntü yok ancak saat 23.45’te polisler dışarı çıkmaya başlıyor. Bir polis ovaladığı elinin üstüne buz koyuyor. 23.47’de ise komiser yardımcısı yemek salonunu terk ediyor.

Bültene kayıt ol