Provokasyon değil HDP'ye operasyon, fakat başaramayacaklar

19.06.2021 - 13:21
Haberi paylaş

İzmir'de HDP binasını basan ve Deniz Poyraz'ı vahşice katleden saldırgan ile arkasındakiler korku iklimini pekiştirmek istese de başarılı olamadı. 

Cinayet sonrası İzmir ve İstanbul'da sokağa çıkan yüzlerce kişi, gösteri yasağını ve polis engellemelerini aşarak hesap sordu.

17 Haziran günü yapılan saldırıdan saatler sonra İstanbul Beyoğlu toplanan HDP'liler ve onlarla dayanışmaya gelen çok sayıda kişi, Şişhane Meydanı'na yürüdü. 'Deniz Poyraz ölümsüzdür', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganlarının atıldığı eylemde öfke ve kararlılık vardı.

Saldırının gerçekleştiği İzmir'de HDP binası önünde toplanan öfkeli partililerinin yanında dayanışma gelen birçok kişi ve DSİP üyeleri de yer aldı.

18 Haziran günü İstanbul Kadıköy'de yüzlerce kişi saldırıyı ve cinayeti protesto etmek için buluştu. KESK ve TMMOB gibi kitle örgütlerin çağrısıyla yapılan eylemde DSİP üyelerinin de aralarında bulunduğu topluluk, katillerden hesap sordu.

İzmir'de ise Deniz Poyraz'ın cenaze töreni yapıldı. Acılı aile mezarı başında ağıtlar yakarken, sık sık 'Şehid namirin',  'Denizler ölmez' sloganları atıldı. Cenaze töreni kalabalık bir yürüyüşe sahne oldu.

Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şu vurguyu yaptı:

"İşte bu bir kez daha bize gösteriyor ki bu organizeli bir iştir. Hiç kimse bu olayın bir provokasyon olduğunun masalını bize anlatmasın. Asla bir provokasyon değil, direkt HDP'ye Kürtlere yapılan bir operasyon, katliamdır."

Saldırıları boşa çıkartacak olan kitlesel demokratik mücadelelerdir. Bunun önünü kesmek ise yeni saldırılara zemin hazırlamaktır.

Bültene kayıt ol