İstanbul'da hırdavat deposunda yangın: 4 Pakistanlı işçi yaşamını yitirdi

25.04.2021 - 16:29
Haberi paylaş

İstanbul Arnavutköy'de hırdavat ürünlerinin depolandığı bir işyerinde çıkan yangında 4 göçmen işçi öldü.

Arnavutköy Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı'ndaki 8 katlı binanın bodrum katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, iş yerinde çalışanlar olduğu ve mahsur kaldıkları bilgisi verildi.  Ekipler 4 kişiye ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Söndürme çalışması sırasında iş yerinde bulunan 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaşamını yitiren kişilerin dördünün de Pakistanlı işçiler olduğu belirlendi.

Cenazeler depodan ambulanslarla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kontrol altına alınarak söndürülen yangınla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor.

Göçmen işçiler insanlık dışı koşullarda çalıştırılıyor

Türkiye’de 2 milyon dolayında göçmen işçi çalışıyor, bu işçilerin 100 bini kayıtlı, diğerleri kayıt dışı olarak, kötü koşullarda çalışıyorlar. 

Göçmen işçileri insanlık dışı koşullarda çalıştıran, bu koşullara izin veren Türkiyeli kapitalistler, yaşanan bu cinayetlerin sorumlusudur. 

Göçmen işçiler, Türkiyeli işçiler bu vahşi sömürü düzenine, iş cinayetlerine karşı birlikte mücadele etmek zorundadır. İşçi sendikaları, göçmen işçileri bir an önce sendikalara üye yapmalı, hakları için mücadele etmelidir.

Bültene kayıt ol