Halkın vekili barışı savunduğu için hapiste

02.04.2021 - 19:07
Haberi paylaş

Bir haberi retweet ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve vekilliği hukuksuzca düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu evinden polis ekiplerince gözaltına alınarak cezaevine götürülmek istendi. Kalp ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu anjiyo oldu, gün içinde hastaneden alınarak cezaevine gönderildi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tutuklanarak cezaevine götürüleceğini oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı "Babamı tutuklamaya geldiler." paylaşımıyla duyurdu ve ekledi: "Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar."

Gergerlioğlu'nun hastaneden alınması hakkında oğlu şunları söyledi: "Doktordan bilgi dahi alamadık, babamı hastanenin arkasından kaçırdılar."

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Ne demişti?

Ömer Faruk Gergerlioğlu basına yaptığı açıklamada "Bir milletvekili, herkesin gördüğü bir orta oyunuyla milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderiliyor. Bu Tükiye'nin utancıdır. İktidarın utancıdır. Ben çok şey söylediğim için, haksızlıklara karşı çıktığım için, KHK soykırımına karşı çıktığım için, çıplak aramaya karşı çıktığım için, işkencelere, insan kaçırmaya, cezaevi ihlallerine karşı çıktığım için cezalandırılıyorum. ben hiçbir suç işlemedim. Ben bir milletvekiliyim. Bu milletin temsilcisiyim ve hiçbir suç işlemedim" ifadelerini kullandı.

Bültene kayıt ol