Pudra şekerini bırak yozlaşmaya bak

29.03.2021 - 13:42
Haberi paylaş

AKP'li Kastamonu Belediyesi'nde grafiker olarak işe başlayan yoksul gencin, AKP Genel Merkez çalışanı zengin gence dönüşümü tartışılıyor. Fakat bu tartışma yanlış bir temelde sürdürülüyor.

Kürşat Ayvatoğlu'nun kokain videosu, Instagram'da sergilediği lüks yaşamı ve AKP yöneticileriyle fotoğrafları ortaya saçıldı. Ancak soldan ve sağdan birçok kişi sadece ilkine, Emniyet'te verdiği ifadede "pudra şekeri" diye tabir ettiği madde kullanıma takıldı. Oysa pudra şekeri bu vakanın en önemsiz kısmıydı, bireysel bir mesele olduğu için tartışma konusu bile olamazdı. Alaycılık ve ahlakçılık her zaman olduğu gibi bu kez de asıl meselelerin eleştirisinin önüne geçti.

Asıl mesele Ayvatoğlu'nun, Kastamonu Belediyesi'nden AKP Genel Merkezi'ne giderken elde ettiği servetin nereden geldiğidir. 

Ayvatoğlu'nun fotoğraf albümünde kimler yok ki? Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu, Binali Yıldırım, Hamza Dağ... Ülkeyi demir yumrukla yönetenler...

AKP genel merkez çalışan hakkındaki İddialar büyük bir rüşvet çarkını gösteriyor. Özel hayatının ifşa edilmesinin ardından ortaya atılanlara bakıldığında, Ayvatoğlu gibi "iş bitiriciler" yozlaşmış piramidin belki de en altında duruyor.

Bültene kayıt ol