Yeşiller Partisi'nin kuruluşu engelleniyor: 'Hukuki süreci başlatıyoruz'

22.03.2021 - 12:15
Haberi paylaş

Yeşiller Partisi, kuruluş belgelerini teslim etmesinin üzerinden altı ay geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı “alındı belgesi” vermeyerek partinin tüzel kişilik kazanmasını engelliyor.

Yeşiller Partisi, “Demokratik en temel hakkımız olan siyaset yapma ve örgütlenme hakkımıza sahip çıkmak ve partimizin kuruluş sürecini tamamlamak üzere" dava açacaklarını duyurdu.

Yeşiller Partisi, “Bu hakkımızı kullanmak ve Yeşil düşünceyi siyasi platformda güçlendirmek için 21 Eylül’de Siyasi Partiler Kanunu’nun 8’inci Maddesi’nde talep edilen belgeleri İçişleri Bakanlığı’na teslim ettik. Ancak partinin kurucu üyeleri ve avukatlarının defalarca telefonla ve bakanlık binasına giderek yetkililerle görüşme talebi, CİMER üzerinden yaptığı başvuru ve resmi yazışmalar yanıtsız kaldı" sözleriyle durumu özetledi ve ekledi:

“Pandemi koşullarının yaratabileceği olağan gecikmenin ötesine geçen bu duruma çözüm bulabilmek için işlettiğimiz bürokratik mekanizmalar tükendi. Geldiğimiz aşamada artık siyasi parti kurma hakkımızı hukuki yollarla savunmaya başlıyor, 22 Mart itibarıyla hukuki süreci başlatıyoruz”

Bültene kayıt ol