Ömer Faruk Gergerlioğlu: Hukuksuz kararı tanımıyorum, mecliste direniyoruz

17.03.2021 - 13:40
Haberi paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği, 4,5 yıl önce yaptığı barışı savunan bir haberi sosyal medyada paylaştığı için verilen ceza gerekçe gösterilerek düşürüldü. HDP grubu mecliste direniş başlattı.

Gergerlioğlu hakkındaki fezleke mecliste okunurken sloganlar ve alkış sesleri yükseldi.

HDP milletvekilleri "Darbeci AKP", "Hak hukuk adalet" sloganları attı. AKP ve diğer parti grupları genel kurul salonunu terk ederken, Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM Genel Kurulu'ndan ayrılmayacağını belirtti.

TBMM genel kurulu yarın sabaha ertelenirken, Gergerlioğlu HDP meclis grubuna gitti.

Hakkında hiçbir dava açılmamış basın linki gerekçe gösterilerek vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, demokrasi skandalı sonrası direniş esnasında yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

"Yaşamak direnmektir. Yaşasın haklların kardeşliği. İstedikleri kadar uyduruk cezalarla bizi ihraç etmeye çalışsınlar. Milletin iradesi AYM kararının beklenmesidir. Bir Enis Berberoğlu örneği var. Meclis’te tüm halkların onuru korumaya devam ediyoruz. Bu kararı savunacak tek kelime edemediler."

Biji biratiya gelan! Berxwedan jiyane! Yaşamak direnmektir!”  

Gergerlioğlu, karar okunmadan bir gün açıklamada şunları söylemişti:

"Tüm hukukçular bu karara isyan ediyor, bir tane bile doğru bir karardır diyen hukukçuya rastlamadım. Ben bu kararın yargı tarafından çiğnenerek alındığını ve TBMM Başkanlığı'nın da yargının anayasayı çiğneyen kararın bir manivelası olduğunu düşünüyorum. Bu karar okunursa, ben kararı tanımayacağım, Genel Kurul'da oturmaya devam edeceğim. İsterlerse beni zorla çıkarsınlar ama buradan da grup toplantı salonunda devam edeceğim, kaç gün olur bilemiyorum. Ama milletin kalbinde, bağrında bekleyeceğim. Burası TBMM, milletin temsiliyetinin esas olduğu bir yer ben de milletin iradesini temsil ediyorum, çok açık bir haksızlıkla bu gasp edilmeye çalışılıyor. Ben milletin Meclisi'nde milleti koruyacağım."

Ayrıntılar geliyor...

Bültene kayıt ol