İmza kampanyası: Aşı yoksa okul da yok

06.02.2021 - 12:35
Haberi paylaş

Milli Eğitim Bakanı'nın salgına ve aşılamanın yapılmamış olmasına rağmen okulları hızla açma kararına karşı Antikapitalist Öğretmenler imza kampanyası başlattı. 

"Aşı yoksa okul da yok" başlıklı imza metni: 

Milli Eğitim Bakanı 15 Şubat’ta köy okullarının, 1 Mart itibariyle de bütün okulların 8 ve 12.sınıflarının kademeli olarak açılacağını söylüyor. Vaka sayılarının durumuna göre tüm okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağından bahsediyor. Ve yine bundan önceki süreçlerde de gördüğümüz gibi MEB’in kendisi önlem alması gerekiyorken, vaka sayılarının artışının sorumlusu olarak bizleri görüyor, bizleri suçluyor. 

Bizler Antikapitalist Öğretmenler olarak uzaktan eğitimin yarattığı eğitimde fırsat eşitsizliğinin derinleşmesinin önüne geçilmesi için yüz yüze eğitimin başlamasını istiyoruz. Ancak yüz yüze eğitim için tüm okullarda gerekli koşulların MEB tarafından alınmasını talep ediyoruz. 

Bakanlık bir an önce sınıfların seyreltilmesini, derslik sayısının artırılmasını, ataması yapılmayan öğretmenlerin atamalarının yapılmasını, okullarda görevli temizlik emekçisi personelin yeterli sayıda istihdamını sağlamalıdır.

Maske, dezenfektan ve hijyen malzemelerinin velilerden öğrencilerden toplanan paralarla değil, bakanlık tarafından okullara gönderilecek ödeneklerle alınmasını istiyoruz. 

Tüm eğitim iş kolu emekçilerinin, öğretmeninden servis şoförüne, yurt görevlisinden yemekhane personeline kadar ivedilikle aşılanmaya başlanmasını istiyoruz. 

Ancak bu koşullar sağlandığında okulların açılmasını, yüz yüze eğitimin başlamasını talep ediyoruz. Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin sağlıklarının korunmasını istiyoruz. Aşı olmadan başlayacak olan eğitim süreci vaka sayılarındaki artışında patlamaya yol açacaktır.

Eğitim emekçilerinin ne zaman aşılanacağı belli değil. Ama bakanlık okulları açmaya çalışıyor. 

Okullar ancak tüm eğitim emekçilerine ikinci doz aşılar vurulduktan 15 gün sonra açılabilir.

Okulların açılması hepimiz için önemli. Ama önce aşılanma tam olarak yapılmalıdır. Sermaye gruplarına, özel okul patronlarına değil eğitime ve sağlığa bütçe ayrılmalıdır. 

Aşı olmadan okullar açılamaz. Aşılamalar başlamadan okullara dönmeyeceğiz. 

Tüm eğitim bileşenlerini öğretmen, öğrenci ve velileri taleplere destek vermeye, birleşik mücadele ağlarını örmeye çağırıyoruz. 

Antikapitalist Öğretmenler

İmzalarınızı bu adrese yollayabilirsiniz: [email protected] 

 

Bültene kayıt ol