Boğaziçi Üniversitesi Mezunu LGBTİ+’lar: “Ayrımcılığa karşı bir arada yaşama kültürünün mümkün olduğu kampüs yaşantımızdan, geçmiş deneyimlerimizden ve geleceğe dair eşitlikçi tahayyülümüzden vazgeçmiyoruz!
Boğaziçi Üniversitesi mezunu LGBTİ+’lar bir açıklama yayınlayarak herkesi ayrımcılığa karşı LGBTİ+ var oluşlarla dayanışmaya ve yaşamdan yana tavır almaya çağırdı:
“Anayasal ilkelerin teker teker çiğnendiği bu süreci izlemekten büyük bir üzüntü duyuyoruz. Politik bir atama ile Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirilen Melih Bulu’ya karşı yürütülen mücadele boyunca; başta üniversite özerkliği olmak üzere; cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve dışavurum temelli ayrımcılığa karşı korunma hakkı, ifade özgürlüğü, toplanma ve örgütlenme özgürlükleri, seyahat özgürlüğü, eğitim hakkı, bedensel ve ruhsal bütünlüğün korunması hakkı, konut dokunulmazlığı ve diğer pek çok hak ve özgürlük ihlal edilmiştir. Demokratik bir ülkede gerçekleşmeyeceğinden emin olduğumuz bu süreçte dayanışma ruhunun ve çok sesliliğin rengini soldurmayan Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”
“Görünür olsun ya da olmasın, LGBTİ+’lar Boğaziçi Üniversitesi’nde her zaman vardı, varlar ve var olacaklar! Üniversite kampüsünde örgütlenme, bir arada olma hikayemizin de 1990’lara uzanan bir geçmişi var: Öğrenci dayanışma topluluğu LeGaTo (Lezbiyen Gay Topluluğu)’dan, 2010’lu yılların Heteroseksizm Karşıtı Öğrenci Topluluğu Boğaziçi luBUnya’ya kadar, kampüste resmi öğrenci kulübü statüsü olmadan da, bir arada varolduk. Bütün bu tecrübelerin yarattığı birikim ve kollektif özgüven, B.Ü. LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü mümkün kıldı. B.Ü. LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün resmi adaylık sürecinin kaldırılması, kurum içi teamüllere ve temel insan haklarına uymadığı gibi, gerçekler üzerine kurulu bir karar da değildir.”
“Varolma ve örgütlenme haklarından vazgeçmeyen öğrencilerle birlikteyiz. Resmi kulüp olsun ya da olmasın bütün baskı ve yıldırmalara rağmen, mezunundan öğrencisine birbirimize ilham, cesaret ve sevgi vermeye devam edeceğiz. Boğaziçi Üniversitesi Mezunu LGBTİ+’lar olarak ayrımcılığa karşı bir arada yaşama kültürünün mümkün olduğu kampüs yaşantımızdan, geçmiş deneyimlerimizden ve geleceğe dair eşitlikçi tahayyülümüzden vaz geçmiyoruz! Herkesi ayrımcılığa karşı LGBTİ+ var oluşlarla dayanışmaya; atanamayan hakikatten güç alarak bir arada yaşamdan yana tavır almaya çağırıyoruz.”