Kadıköy'de binlerce kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanıştı

02.02.2021 - 18:28
Haberi paylaş

Kadıköy'de yapılan dayanışma eylemine katılan binlerce kişi, yasak ve polis saldırılarına rağmen Boğaziçi'ndeki baskılarla kayyum rektörü protesto etti.

Çok sayıda öğrencinin gözaltına alınmasının ardından Kadıköy'de dayanışma eylemi çağrısı yapılmıştı.

Kadıköy Kaymakamlığı ise ilçedeki toplantı ve gösterileri salgını bahane ederek 7 gün boyunca yasakladı.

Yasağa rağmen çok sayıda kişi eylem saatinde Kadıköy İskele Meydanı ve çevresinde toplandı. Polis İskele'de yapılmak basın açıklamasına şiddetle yanıt verdi. Eylemciler, iskeleden uzaklaştırılmalarına rağmen dağılmadı. 

Bazı öğrenciler Direklerarası'ndan Altıyol'a yürürken, birçok eylemci de Mühürdar girişinde toplandı. 

Polis biber gazı ile eylemcilere saldırırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Fakat eylemciler Kadıköy Merkez ve Moda sokaklarında eylemlerine devam ediyor. Çok sayıda yurttaş öğrencilere destek verdi ve devlet baskısını kınadı.

Eylem boyunca sık sık 'Kayyum rektör istemiyoruz', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Gözaltılar serbest bırakılsın' sloganları atıldı.

Keyfi yasaklamaya demokratik  gösteri haklarını savunan kullanan eylemciler, Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanıştı. 

Birçok semtte 9'da dayanışma!

Boğaziçi Dayanışması, saat 21:00'de cama çıkıp destek olma çağrısı yapmıştı. İstanbul ve Ankara'da birçok semtte camlara çıkan yurttaşlar camlara çıkıp alkışlar, ıslıklar ve çeşitli aletlerle ses çıkartarak iktidarı protesto etti ve Boğaziçililerle dayanıştı.

Bültene kayıt ol