Suriyeli Savaş ailesine saldıranlar hemen yakalanmalıdır

19.01.2021 - 11:12
Haberi paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde sığınmacı aileye yapılan saldırı, Irkçılığa Hayır Hepimiz Göçmeniz platformu tarafından kınandı.

Hepimiz Göçmeniz'in açıklaması:

İzmir’in Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi’nde yaşayan Muhammed Savaş ile annesi ve babası, misafir olarak bulundukları evde 20 kişinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Muhammed Savaş hastaneye kaldırıldı. Savaş’ın kafatasında çatlaklar oluştu, beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım sevisine alındı. Anne ve babanın durumunun daha iyi olduğu öğrenildi.

Saldırı, misafirliğe gittikleri evde yükselen sesleri bahane eden üst komşuları tarafından başlatıldı. Daha sonra mahallede yaşayan diğer insanların da olaya dâhil olmasıyla birlikte 20’ye yakın kişi Savaş ailesini darp etti. 

Saldırı haneye tecavüz şeklinde başladı, linçe dönüştü. Sanki saldırmak için bahane arayan saldırganlar, saldırı sırasında yabancı düşmanlığı ve nefret söylemlerinde bulundular.

Görgü tanıkları, saldırganların, polisin önünden kaçtıklarını söylediler. Olayın ardından saldırganların yakalanamaması, ırkçı saldırılarda cezasızlığın ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Göçmen düşmanlığı ve ırkçılık yapanlar, sokakta, kamusal alanlarda veya sosyal medyada çok açık ve agresif davranışlar sergileyebiliyorlar. Bunların bir kısmı politikacılardan destek alıyorlar. 

Başka kişi veya kişilere karşı yapılması halinde derhal gözaltına alınacak ve tutuklanacak saldırganlar, bunu göçmenlere karşı yaptıklarında, onlara karşı hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Bu konularda soruşturma bile açılmaması ırkçıları cesaretlendiriyor.

Bu yüzden her türlü ırkçı saldırıda soruşturmanın en kısa zamanda tamamlanması ve saldırganların cezalandırılması gerekir.

Savaş ailesine saldıranlar bir an önce bulunmalı ve gerekli cezalara çarptırılmalılar. 

Irkçılığa ve göçmen düşmanlığına hayır.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır 

18 Ocak 2021

Bültene kayıt ol