İstanbul ve İzmir’de Boğaziçi Direnişi eylemleri

11.01.2021 - 20:39
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde başlayan mücadele yeni haftada da devam ediyor. Üniversite içerisindeki direniş, akademisyenlerin bir kez daha rektörlük binasına sırtlarını dönmesi ve yüzlerce öğrencinin gerçekleştirdiğini etkinliklerle sürüyor. Öğlen saatlerinden itibaren kampüste bir araya gelen öğrenciler Atatürk Enstitüsü’nden “kayyumluk” önüne yaptıkları yürüyüşün ardından rektörlüğün helvasını kavurdu, tekrar istifa çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle yapılan dayanışma etkinliklerinin bugünkü adresi ise İstanbul Üniversitesi’nin bulunduğu Beyazıt Meydanı’ydı. İstanbul Üniversitesi Dayanışması’nın çağrısıyla toplanan öğrenciler kendi üniversitelerinde seçimi kazanan Raşit Tükel yerine rektör olarak atanan Mahmut Ak ve Melih Bulu’nun temsili maketlerini taşıyarak sorular yöneltti. Kayyum rektör anlayışına tepkilerini dile getiren öğrenciler, tüm üniversitelerde öğrenciler, akademisyenler ve idari-fiziki işlerde çalışanlar da dahil olmak üzere herkesin katılımıyla demokratik rektörlük seçimleri talep etti.

İzmir Üniversiteler Dayanışması’nın çağrısıyla Ege Üniversitesi kapısı önünde toplanan öğrenciler de hem Boğaziçi’ne yapılan atamaya hem de kendi üniversitelerindeki antidemokratik uygulamalara “kayyum rektör istemiyoruz” diyerek karşı çıktı. Denizli’de bir grup öğrenci kent meydanında “Boğaziçi rektör seçimi istiyor” pankartı açarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi öğrencileri 12 Ocak Salı Saat 14:00’e eylem çağrısı yaparken, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri de 13 Ocak Çarşamba saat 14:00’de bir araya geleceklerini duyurdu.

Bültene kayıt ol