Gazeteci Metin Göktepe unutulmadı

08.01.2021 - 12:00
Haberi paylaş

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe 25 yıl önce katledilmişti. Mezarı başında anıldı.

25 yıl önce “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek gittiği haberde polislerce gözaltına alınmış ve darbedilerek öldürülmüştü.

Metin Göktepe'nin mezarı başında yapılan anma töreninde "Metin Göktepe ölümsüzdür”, “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor", "İnadına hepimiz birer Metin'iz", “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”, “Metinler ölmez Evrensel susmaz” dövizleri tutuldu.

Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, annesinin mesajını okudu:

"Metin'i unutmuyorsunuz. Hepiniz sağ olun. Ben nerede bir gazeteci görsem Metin'i görüyorum sanki. Hepiniz de benim için Metinsiniz. Metin hep insanlığın iyiliğini isterdi. Arkadaşlarını da çok severdi. 25 yıl oldu hiç unutmadım. Ben Metin'in acısını burnumun direği sızlayarak hatırlarım" diye konuştu.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise "Basın özgürlüğü açısından tutunma noktası Metin bizim için. Çok sayıda gazeteci tutuklu. Ağır bir dönemden geçiyor Türkiye. Yeni açılan bir kanal bir ay yayın hayatını sürdüremiyor. Üç renkli bir şal nedeniyle, TELE1'e en ağırından ceza veriliyor. Mesleğimiz üzerinde ağır bir kuşatma var. Metin'in haberi takip etme konusunda kararlı duruşuna sahip çıkan çok güçlü bir damar var şimdi. Metin'in şahsında, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğimizi söylüyorum" dedi.

Anmanın sonunda katledilen gazetecinin mezarına karanfiller bırakıldı.

Bültene kayıt ol