Bursa Şişecam’da işçilerin eylemleri devam ediyor

11.11.2020 - 13:09
Haberi paylaş

Şişecam patronunun Bursa'daki fabrikada 5 işçiyi ücretsiz izne çıkarması üzerine Kristal-İş üyesi işçilerin başlattığı eylemler sürüyor.

Bursa Yenişehir’de bulunan Anadolu Cam Sanayi (ACS) fabrikasında patronun 5 işçiyi ücretsiz izne çıkarması üzerine Kristal-İş üyesi işçiler fazla mesaiye kalmama kararı almıştı. Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin tekrar iş başı yapması için fabrika içinde yürüyüş yapan işçiler fabrikadan ayrılmadı.


Bursa Yenişehir’de bulunan Anadolu Cam Sanayi (ACS) fabrikasında patronun 5 işçiyi ücretsiz izne çıkarması üzerine Kristal-İş üyesi işçiler fazla mesaiye kalmama kararı aldı. Ücretsiz iznin yanı sıra işyeri temsilcisinin disiplin kuruluna çağrılması, görev değişiklikleri ve toplu sözleşmeye aykırı tutumlara da tepki gösteren işçiler, “Bugün sessiz kalırsak yarın bu sayı artar” diyor.


Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen “İki ay içerisinde önce 6 arkadaşımız bölüm değişikliğine zorlandı. Sonrasında 5 arkadaşımız istemedikleri bir biçimde ücretsiz izne çıkartılarak hak ve gelir kaybına uğratıldı. Şimdi de işyeri içerisindeki sendikal faaliyetlerinden dolayı yasa ve TİS maddelerine uymayan bir biçimde bir işyeri temsilcimiz cezalandırılmak istenmektedir. Arkadaşımızın 7 Eylül 2020’de işlediğini iddia ettikleri suçu içeren sendikal faaliyetini, toplu sözleşmede belirtilen süreyi aşarak, 10 Kasım 2020 tarihinde disiplin kuruluna getirdiler. Suç üreterek cezalandırmaya çalışmak cam sektöründe dünyanın üçüncü büyüğü olduğunu, çalışanlarının katılımıyla kalite ürettiğini her vesile ile iddia eden bir kuruma yakışır bir durum mudur?” diye konuştu.


Gece vardiyasından çıkan cam işçileri fabrikayı terk etmeyerek sloganlarla Şişecam patronunu protesto etti.


Ücretsiz izne gönderilen işçilerin tekrar iş başı yapmasını istediklerini söyleyen Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, “Şişecam patronu bu yanlıştan dönene kadar eylemlerimiz artacak” dedi.

Bültene kayıt ol