Adana ve İstanbul’da göçmenlere ırkçı saldırılar

30.09.2020 - 17:46
Haberi paylaş

Adana’da maske üretimi yapan tekstil atölyesinde çalışan Suriyeli işçiler ırkçı saldırıya maruz kaldı.

İşyerinde nefret söylemlerinde bulunan bir ırkçıyı şikâyet ettikleri gerekçesi ile 40-50 kişilik ırkçı grup Suriyeli işçilere saldırdı.

Saldırı sırasında, aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeli işçilerden 4 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Diğer Suriyeli işçiler ise saldırıdan hafif yaralarla kurtuldular. Suriyeli işçilerden Basil Zerzur’un bir ayağı ve burnu saldırganlar tarafından kırıldı. 

İkinci saldırı haberi İstanbul’dan geldi. Ziraat mühendisi Suriyeli Muhammed, İstanbul İkitelli’de minibüsten indiği sırada 4 ırkçının bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında yanında kardeşi de olan Muhammed darp edildi ve bacağından bıçakla yaralandı. Irkçı saldırganlar saldırıdan sonra minibüse binerek olay yerinden uzaklaştı. Saldırı sonrası olay yerine gelen polisler, saldırganları bulmak için çevredeki kamera kayıtlarını araştırmak yerine, Muhammed’e “bu kişileri tekrar görürsen bizi veya 155’i ara” dediler. 

Irkçı saldırıların cezasız kalması, diğer saldırganları da cesaretlendiren bir durum. Bu yüzden her türlü ırkçı saldırıda soruşturmanın en kısa zamanda tamamlanması ve saldırganların cezalandırılması gerekir.

Bültene kayıt ol