7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı: Gerekçe Kobane eylemleri

25.09.2020 - 08:47
Haberi paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-12 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bianet'te yer alan habere göre, şu ana kadar gözaltına alındığı öğrenilen isimler şöyle:

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Perihan Koca, Berfin Köse, HDP RTÜK Üyesi Ali Ürküt, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür, HDP eski MYK Üyesi Can Memiş, MYK üyeleri Alp Altınörs, Bircan Yorulmaz ve Gülfer Kaya, eski milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı  Beyza Üstün ve Altan Tan.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Kobanê eylemlerine işaret edilerek, “6, 7, 8 Ekim 2014 tarihlerinde, ülke genelinde ‘Kobani’ olayları olarak bilinen terör amaçlı eylemlerde PKK/KCK terör örgütü sözde yöneticileri, örgütün gençlik yapılanması, kadın yapılanması ve şehir silahlı yapılanması ile HDP MYK üyeleri ve eş başkanlarınca sosyal medya hesapları ile PKK/KCK terör örgütünün bazı basın yayın organlarında, Fırat Haber Ajansı ve gençlik yapılanması, kadın yapılanması vb üzerinden halka sokağa çıkıp terör eylemleri gerçekleştirmeleri yönünde çok sayıda çağrı yapıldığı” iddialarına yer verildi.

Bültene kayıt ol