Ankara'da 'hasta yakınlarından' sağlıkçılara saldırı

22.09.2020 - 18:28
Haberi paylaş

Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını aileler acil müdahale odasına saldırdı, sağlıkçılar kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda kaldı.

Yaşanan bir silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen iki yaralıdan birinin ölmesi üzerine, hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.

Ankara Valiliği, büyük tepki çeken saldırıyı, ‘tartışma’ şeklinde lanse etti. Ankara Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma, fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup, sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır.”
TTB yaşananlara tepki gösterdi

Yaşananlar hakkında Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yapılan açıklamada, 'Hekimlik Andı'na bugün sağlık emekçilerinin yeni bir cümle eklemek zorunda kaldığı' kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Hekimlik Andı'na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! 'Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim.'"

Bültene kayıt ol