Papadan LGBTİ+lara destek

19.09.2020 - 14:18
Haberi paylaş

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, bir LGBTİ+ derneğinin üyeleriyle yaptığı sohbette, "Tanrı çocuklarınızı olduğu gibi seviyor" diyerek LGBTİ+lara destek verdi.

Papa Francesco’nun geçtiğimiz çarşamba günü Vatikan’da gerçekleştirdiği genel kabul törenine “La Tenda di Gionata” adlı dernekten yaklaşık 40 LGBTİ+ ebeveyni de katıldı.

Derneğin başkan yardımcısı olan Mara Grassi’nin de gay bir oğlu var. Grassi, Katolik Kilisesi’nin öğretilerinden dolayı yaşadığı duyguları şöyle ifade etti: “Yıllarca tıpkı kör gibiydim. Sonra oğlumun gay olduğunu öğrendim, kilisenin bana oğlumun Tanrı’nın sevgisinden mahrum kaldığını düşündüren öğretilerinden dolayı çok acı çektim. Kimse bana yardım etmedi.”

Daha sonradan Grassi, İtalya’nın kuzeyinde homofobi karşıtı Katolik bir topluluğa katılmış ve orada tıpkı kendisi gibi eşcinsel çocukları olan inançlı insanlarla tanışmış.

Grassi, Katolik Kilisesi’nin şimdiye kadar LGBTİ+lara karşı dışlayıcı tavrına gönderme yaparak, Papa’ya “Kilisenin de çocuklarımıza bakışını değiştirmesi ve onları dışlamaması, tamamen hoş karşılaması için kiliseyle aramızda bir köprü inşa etmek istiyoruz” dedi.

Grassi, Papa ile aralarında geçen diyaloğu İtalyan basınına şöyle anlattı: “Papa'ya, hiç kimsenin kendisini kiliseden dışlanmış hissetmemesi için bir yol çizilmesine yardımcı olmak istediğimizi söyledim, daha kapsayıcı bir yol bulunması için engelleri kaldırmak istediğimiz söyledim. Papa da aynı fikirde olduğu ve Kilise'nin çocuklarımızı oldukları gibi sevdiği yanıtını verdi."

Katolik Kilisesi’nin gazetesi Avvenire, Papa’nın "Tanrı çocuklarınızı oldukları gibi seviyor çünkü hepsi Tanrı'nın çocukları" dediğini aktardı.

Mara Grassi, Katolik Kilisesi’nin birçok eşcinsele kapısını kapadığını söyleyerek, LGBTİ+lara yönelik genel tavrı eleştirdi.

Buna karşılık Papa’nın sözlerini heyecanla karşıladı ve “Hem benim için hem de hepimiz için zor ve karanlık yıllardan sonra büyük bir ışık oldu” dedi.

Bu, Papa’nın LGBTİ+lara ilk desteği değil, daha önceden de gayleri desteklemiş, Tanrı’nın onları böyle yarattığını söyleyerek “Ben kimim ki onları yargılayayım?” ifadelerini kullanmıştı. Buna rağmen Katolik Kilisesi’nde eşcinsellik hala bir günah olarak öğretilmeye devam ediyor.

Bültene kayıt ol