Antikapitalist Blok: “Irkçılığa ve Kürt düşmanlığına geçit yok!”

05.09.2020 - 20:46
Haberi paylaş

Antikapitalist Blok, Sakarya'daki mevsimlik Kürt tarım işçilerine saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı:

Mardin’den Sakarya’ya çalışmaya giden mevsimlik tarım işçilerine saldırı görüntüleri, sosyal medyada yayıldığı andan itibaren büyük bir infial yarattı.

Patronun, fiziki saldırının yanı sıra, işçilere “köpek sürüsü” ve “Siz burayı memleketiniz mi sandınız? Burası bizim” dediği aktarılıyor.

Valilik ve AKP milletvekilleri önce böyle bir olayın yaşanmadığını, bunun “manipülatif basının uydurması” olduğunu iddia ettiler.

Ancak daha sonra saldırganların gözaltına alınması ve saldırıya uğrayan köylülerin Vali tarafından aranmasıyla, ırkçı saldırı kabul edilmiş oldu.

Sakarya’da iki yıl önce de bir baba-oğul Kürtçe konuştukları için silahla vurularak öldürülmüşlerdi.

Bu tarz saldırganlara cesaret veren, her tür ötekiyi, farklı din, etnik kimlik veya cinsel yönelimden insanı düşmanlaştıran, toplumu kutuplaştıran ayrımcı politikalardır.

Kürtleri, gayrimüslimleri, mültecileri ve tüm ezilenleri hedef alan, bunlarla ilgili önyargıları yaygınlaştıran ırkçılardır.

Kürtlerin çalışması, dillerini konuşmaları, kimliklerine sahip çıkmaları saldırı sebebi olamaz.

Bu ve benzeri tüm ırkçı saldırıların durması için saldırganlara yönelik cezasızlık son bulmalıdır. Irkçılık insanlık suçudur ve hak ettiği şekilde yargılama konusu yapılmalıdır.

Düşmanlaştırıcı, dışlayıcı tüm söylemlere ve politikalara karşı mevsimlik tarım işçileriyle ve Kürt halkıyla dayanışmayı büyütelim.

Irkçılığa ve milliyetçiliğe karşı halkların kardeşliğini inşa edelim!

Antikapitalist Blok
5 Eylül 2020

Bültene kayıt ol