Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’na veda

02.04.2020 - 11:48
Haberi paylaş

İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. İlk vakanın tespit edilmesini sağlayan hekimlerden biri olan Taşçıoğlu için TTB, tüm hekimleri bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasını tespit eden hekimlerden Prof. Cemil Taşçıoğlu, ayni virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 2 hafta önce çektiği bir video ile enfekte olduğunu belirten Taşçıoğlu kendi hastanesi İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyordu.

601 sağlık personeli virüse yakalandı

Taşçıoğlu, virüsle mücadelede hayatını kaybeden ilk hekim. Geçtiğimiz günlerde de görevi sırasında virüse yakalanan hemşire Ayla Balaç hayatını kaybetmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün basına yaptığı açıklamada Türkiye’de 601 sağlık personelinin Covid-19’a yakalandığını söyleyerek aile hekimlerine teşekkür etti.

TTB’den saygı duruşu

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu anmak ve Covid-19 ile mücadele eden bütün hekim ve sağlık çalışanları ile dayanışma için 12.00’de tüm Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında saygı duruşunda bulundu. Taşçıoğlu, ailesi ve yakınlarının katıldığı ufak bir törenle toprağa verilirken sağlık çalışanları Taşçıoğlu için saygı duruşundaydı.

Bültene kayıt ol