Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu: Suriye’de savaşa hayır

05.02.2020 - 13:43
Haberi paylaş

Savaş karşıtları, Esad rejimin saldırısı sonrası Türkiye ile Suriye ordularının doğrudan çatışması üzerine açıklama yaptı.

Küresel BAK'ın açıklaması:

Suriye’de Esad rejimi ve Rusya İdlib’e bomba yağdırıyor. Yaklaşık 4 milyon sivilin sıkışıp kaldığı İdlip ve çevresindeki yerleşim yerlerinde yüzlerce sivil öldü, ölmeye devam ediyor. Bombardımandan kaçmaya çalışan yüz binlerce sivil Türkiye sınırına doğru hareket halinde. 

Savaşın bir parçası olmak istemeyen yüz binlerce insanın güvenli koşullarda hayatta kalmalarına yardımcı olmak insanlık görevidir. Kış koşullarında Türkiye sınırında bekleyen insanlara kapılar açılmalıdır. Yüz binlerce insanın hayatı, emperyalist pazarlıklardan ve bölgesel nüfuz kavgalarından daha önemlidir.

Bir yandan da Suriye ordusu ile Türkiye askerleri arasında kayıplarla sonuçlanan ilk sıcak çatışma gerçekleşti. Rusya, İran ve Türkiye arasında yapılan Astana ve Soçi anlaşmalarının varlığına rağmen gerçekleşen bu sıcak çatışma, daha büyük savaşların bir habercisi olabilir.

Emperyalist Rusya ve ABD, Suriye’de kendi nüfuz alanlarını kuruyor. Türkiye’de siyasal iktidar savaşçı bir tutumla bu iki emperyalist gücün arasında kendine yer açmaya çalışıyor. Bütün bunların bedelini Ortadoğu’da ve Türkiye’de yaşayan insanlar ödüyor.

Suriye halkları dış güçlerin müdahalelerinden çok zarar gördü, yüz binlerce insan öldü, milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Suriye’de savaşın tarafı olmak hiçbir şeye çare olmadığı gibi, daha fazla kan ve gözyaşı demektir.

Suriye’de eşit, özgür, demokratik bir düzen Suriye halkları tarafından kurulacaktır. Suriye’de bulunan bütün dış güçler, derhal burayı terk etmelidir. Suriye’ye askeri müdahale yerine, barış ve diyalog ortamının sağlanması için çaba gösterilmelidir. 

Suriye’de savaşa hayır!

Barış hemen şimdi!

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu

Bültene kayıt ol