Demirtaş rahatsızlandıktan 6 gün sonra hastaneye sevk kararı

02.12.2019 - 15:53
Haberi paylaş

Edirne F tipi hapishanesinde Selahattin Demirtaş'la görüşen HDP'li milletvekilileri, görüşmeler sonucu hastaneye sevkine karar verildiğini duyurdu.

Tutuklu HDP lideri Selahattin Demirtaş'in 26 Kasım günü hapishanede rahatsızlandığını bugün kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş duyuruldu.

Demirtaş'ın '26 Kasım'da göğüs sıkışması ve nefes alamaması sebebiyle bilincinin kapandığı'  duyuran avukatı, tam teşeküllü bir hastanede kontrolden geçmesinin günlerdir engellendiğini belirterek, yetkililere buna son verme çağrısı yaptı.

Saatler sonra Selahattin Demirtaş'ın hastaneye sevk kararı geldi. Rahatsızlandıktan altı gün sonra hastaneye gitme hakkı iki HDP milletvekilinin hapishane yönetimiyle görüşmeleri üzerine alındı.

Hakkında ard arda beraat kararları verilmesi rağmen hapiste tutulan Demirtaş'ı ziyaret eden HDP İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Gayet iyi. Hiçbir sıkıntısı yok. Bir nefes alma sorunu yaşamış bir hafta önce ama gayet iyi, gayet kendinde ve heyecanlı bir şekilde sohbet ettik" açıklamasını yaptı.

Bültene kayıt ol