Köprüler, otoyollardan sonra: Tren biletlerine ve PTT gönderilerine yüzde 20 zam

07.10.2019 - 10:40
Haberi paylaş

Hükümet enflasyonun tek haneye indiğini iddia etse hemen her şey resmi enflasyon rakamının çok üzerinde zamlanmaya devam ediyor.

Benzin ve motorine yapılan ard arda zamların ardından köprüler ve otoyol geçiş ücretleri de bugünden itibaren yüzde 20 zamlandı.

Ulaşımda zam dalgası tren bileti fiyatlarının yüzde 20 artılrılması ile devam etti. Buna göre Ankara-İstanbul (Pendik'e kadar) hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL'den 85.50 TL'ye çıktı. Ankara-İstanbul (Halkalı ya da Bakırköy) de 96 TL'ye yükseldi. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları da 31 TL'den 37.50 TL'ye yükseldi. İndirimli bilet (yüzde 15) fiyatı Ankara-Eskişehir 26.50 TL'den 32 TL'ye çıktı. Zamlı fiyatlar, bugünden itibaren geçerli.

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı. 

Elektriğe yüzde 15'lik zamlardan, ulaşımda yüzde 20'lik zamlar, gerçek enflasyonu, yani hayat pahalılığının artış hızını gösterir gibi. 

Dış kredi bulamayan hükümet, zorunlu harcamaların fiyatlarını beşte bir gibi yüksek oranlarda artırarak, borç krizinin zararını halka ödetiyor.

Bültene kayıt ol