İYİP'ten ittifakı bozarız çıkışı

21.09.2019 - 17:24
Haberi paylaş

Akşener'in İYİP'inde CHP ile ittifakı sorgulayan sesler artıyor.

İYİP TBMM Grup Başkanvekili Lütfü  Türkkan'ın ardından İYİP sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'da CHP'nin HDP'yle kurumsal ilişki kurmasını eleştirdi.

Ağıralioğlu, “CHP’nin her yaptığına ‘evet’ diyerek, savunmuyoruz. HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz diyoruz. Bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz. CHP, HDP ile kurumsal olarak devam edeceğim diyebilir, tercihidir ama biz bu bileşen içinde olmayız” dedi.

İYİP sözcüsü şöyle devam etti: "Bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz. Sonuç olarak biz İyi Parti olarak toptan ‘evet’ veya ‘ret’ cephesi değiliz. Bunu Meclis’teki siyasi performansımızla gösterdik. Hükümetin getirdiği ve doğru bulduğumuz pek çok kanunu destekledik. Biz iktidardan ne gelirse gelsin karşı grubu değiliz.”

Beştepe'deki 30 Ağustos resepsiyonunda Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yakınlıkla dikkat çeken Akşener, HDP'li belediyelere kayyum atanmasını "Teröre yardım ve yataklık yapan her kurum ve şahsın gereği yapılmalıdır" diyerek desteklemişti.

İYİP internet sitesinde yaptığı açıklamada, Kürt sorununda şahin ve çözümsüzlük yaratan politikaları eleştiren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı yapmıştı ve bu yönde oy vereceğini duyurmuştu.

Bültene kayıt ol