Millet İttifakı'nda HDP anlaşmazlığı

20.09.2019 - 08:21
Haberi paylaş

İYİP'li Türkkan'ın CHP ile ittifak hakkında sözleri, Millet İttifakı'ndaki anlaşmazlığı açığa çıkardı. Anlaşmazlığın sebebi HDP'ye ilişkiler, yani Kürt sorunu. 

İYİP TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, katıldığı bir programda "Kimse bizi Türkiye’yi zavallı hale düşüren AK Parti ile ne de HDP ile anayasa hazırlamaya gayret eden CHP ile yan yana koymasın. Biz CHP ile koalisyon ortağı değiliz. CHP ile aynı siyasi görüşe sahip bir parti değiliz. CHP ile bir seçim ittifakı yaptık. Seçim bitti mi bitti... Bizi HDP ile yan yana getirme çabalarına evet demeyiz" diye konuştu.

Kendilerine CHP milletvekili ve anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu’ndan e-posta yoluyla davet geldiğini söyleyen Türkkan, "Biz, HDP, Saadet Partisi anayasa hazırlıyoruz, siz de gelin.’ Bir kere bu davet ediliş biçimi kurumsal bir hadise değil. Biz başladık siz de gelin şeklindeki bir şey bize çok gayriciddi geldi. Hazırlanan anayasayı da ciddi görmüyoruz” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bu sözlere ertesi gün şu yanıtı verdi: "Bu tür değerlendirmelerle Millet İttifakı'nı değersizleştirmeye çalışmaya hiçbirimizin hakkı yoktur."

Bültene kayıt ol