İYİP Leyla Güven'in dokunulmazlığının derhal kaldırılmasını istedi

14.09.2019 - 11:20
Haberi paylaş

Meral Akşener demokrasi konulu açıklamalar yaparken, partisi HDP milletvekili Leyla Güven'i yeniden hapse göndermek istiyor.

İYİP, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen bir açıklama yayınladı. 

Leyla Güven'in Diyarbakır'da yaptığı konuşmada HDP önünde yapılan eyleme değinerek, “Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüğü sürece gerillaya katılım da olacak savaş da olacak çatışmalar da…” demişti. Bu sözler, sosyal medyada milliyetçiler tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

İYİP'e göre bu sözler Güven'in milletvekili dokunulmazlığının "derhal kaldırılması" için bir gerekçe: "Gerillaya katılımlar da olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak diyebilen bir zihniyetin, demokratik imkanlardan yararlanmaya hakkı yoktur. Türkiye'yi yönetenler, bu sözleri edebilecek kadar şuursuz bir anlayışın partisinin kapısında şov yapmakla oyalanmayı bırakıp, derhal gereğini yapmalıdır. İktidara açık çağrımızdır: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığını derhâl kaldırmalıdır... Millet sizden, HDP için "evlatlarımızı geri getiren parti" algısı yaratmanızı değil, onları dağa çıkaranları pişman etmenizi bekliyor."

Bültene kayıt ol