Kayyum protestoları 5. gününde: 'İrademe dokunma'

23.08.2019 - 15:54
Haberi paylaş

Diyarbakır, Mardin ve Van başta olmak üzere birçok ilde kayyum atamalarına karşı sivil itaatsizlik eylemleri sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yakınındaki oturma eylemi devam ediyor. HDP milletvekilleri sabahın erken saatlerinde oturmaya başladı. Katılım kısa sürede arttı. 

Devlet tarafından görevinden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı da oturma eylemine katıldı.

HDP'liler öğleden sonra "İrademe dokunma" pankartı açtı ve basın açıklaması yaptı. 

Van'da oturma eylemi

Van Büyükşehir Belediyesi'ne el konulmasına tepki gösteren  HDP'liler Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi yaptı. 

Eyleme görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı ile HDP'li milletvekilleri katıldı.

Polis, gazetecilerin oturma eylemine yaklaşmasını engelledi. HDP'lilerin üzerinde insansız hava aracı dolaştırıldı.

HDP'lilerin yürüyüş ve basın açıklaması yapmasına yine izin verilmedi.

Sanat Parkı’nda önleri polis tarafından kesilen HDP'lilerin Feqiyê Teyran Parkı'nda açıklama yapmasına izin verilmezken abluka altına alındılar. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç engellemelere rağmen açıklama yaptı. 

Kızıltepe'de kitlesel yürüyüş

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne (MBB) en konulmasını protesto eden HDP'liler, Kızıltepe'de yürüdü. Yürüyüşe katılan MBB Başkanı Ahmet Türk, “31 Mart’ta İstanbul’u alsaydılar, bu operasyonu 1 Nisan’da yapacaklardı” dedi.

Batman'da protesto

Kayyum atamaları Batman'da da protesto edildi. Belediye önünde yapılan oturma eyleminde konuşan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, "Kazanacak olan yine halkımız olacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" dedi.

Birçok ilde protestolar devam ediyor. Bunlardan biri de dün Ankara Tuzluçayır'da gerçekleşti. Parti binası önünde eylem yapmak isteyen HDP'liler polisin şiddetiyle karşılaştı. 12 yaşındaki bir çocuğun yere yatırılarak ters kelepçelenmesi tepki topladı.

Bültene kayıt ol