Hakkari'de helikopterden ateş açıldı: 14 yaşındaki Vedat Ekinci hayatını kaybetti

02.08.2019 - 10:38
Haberi paylaş

Hakkari'de sınır ticareti yapan köylülerin üzerine, askeri helikopterden ateş açıldı.

14 yaşındaki Vedat Ekinci hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde yaşayıp, kaçak yollardan sınır ticareti yaparak geçimlerini sağlayan köylülerin üzerine dönüş yolunda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterden ateş açıldığı. Sıkılan mermilerin hedefi olan 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti. Grupta yer alan köylülerden biri ise ağır yaralandı.

Olayı haber alan diğer köylüler sınır hattına gitti. Yaşamını yitiren Ekinci’nin cansız bedeni, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı köylü de tedavi altına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre Vedat Ekinci'nin öldürüldüğü yerde köylüler ve askerler toplanıyor. Köylüler askerlere tepki gösterirken, ölü ve yaralıya sahip çıkmaya çalışıyor.

Valilik kabul etti

Hakkari Valiliği, Vedat Ekinci'nin askeri kurşunuyla öldüğünü kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamada "Sınırımıza doğru Kuzey Irak tarafından ilerleyen şahıslara angajman kuralları gereği uyarı ateşi yapılmıştır. Bölgenin engebeli ve kayalık olması sebebiyle seken mermi çekirdeği 1 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Yaralı vatandaşımız tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir" ifadeleri kullanıldı.  

Bültene kayıt ol