Çifte kıskaç: ABD'den S-400, AB'den Kıbrıs yaptırımları

14.07.2019 - 11:27
Haberi paylaş

Trump yönetiminin S-400 yaptırımlarına karar verdiği, Avrupa Birliği'nin de Kıbrıs yaptırımlarını ilan edeceği ileri sürüldü.

Borç krizden kurtulmaya çalışan Türkiye kapitalizmi, fırtınalı bir döneme giriyor.

Yerli-milli ittifakının siyasi tercihleri sonucu, Ankara çifte kıskaçta.

İddia: Trump kararını verdi

ABD'li yayın kuruluşu Bloomberg'e göre, yaptırım paketi gelecek hafta açıklanacak.

Rusya'dan S-400'leri alan Türkiye hakkında Trump yönetiminin karara vardığı ileri sürüldü.

Trump'ın üç yaptırım paketinden birini seçtiği, bunların 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü ertesinde duyurulacağı iddia ediliyor.

Bloomberg'in haberine kaynak olan yetkililer, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD rolüne ilişkin "spekülasyonlara" yol açmamak için bu planlamanın yapıldığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri bu iddiaları yanıtlamayı reddetti. 

İddia: AB diplomatları tasarıda uzlaştı

Euronews’ün Politico sitesinden aktardığı habere göre Avrupa Birliği diplomatları Kıbrıs'ta sondaj faaliyetleri başlatan Türkiye'ye yaptırım ilan edilmesi konusunda anlaştı.

15 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşecek Dış İlişkiler Konseyi toplantısında, yaptırımlar listesini içeren metin kabul edilecek.

Toplantıdan dört gün önce yaptırımlar içeren AB taslak metni basına sızdırılmıştı. Metindeki yaptırımlar listesinde, Türkiye-AB Havacılık anlaşması müzakerelerinin durdurulması, 2020'de Türkiye verilecek AB üyeliği öncesi mali yardımın kesilmesi ve Türkiye'ye verilen Avrupa Yatırım Bankası fonlarının gözden geçirilmesi gibi maddeler yer alıyor. AB yönetiminin Türkiye ile üst düzey görüşmeleri de keseceği iddia ediliyor.

Bültene kayıt ol