Rektör yardımcısı istifa etti, ODTÜ'lüler yürüyor

14.07.2019 - 09:23
Haberi paylaş

Binlerce ağacın kesilmesine büyüyen tepki sonucu, ODTÜ yönetiminden ilk istifa geldi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık’ın istifa ettiği duyuruldu. 

KYK yurdu inşaatı için ağaçların kesilmesine tepki gösteren öğrenciler, ODTÜ rektörü Mustafa Verşan Kök ve yönetimin istifa etmesini talep ediyordu.

'Polis ODTÜ'den çıkmalı' 

ODTÜ’de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesinin de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu.

Fen edebiyat fakültesi akademisyenleri, “Polisin ne zaman çıkacağına ilişkin bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını, KYK yurdunun yapımının ODTÜ’nün hem ekolojik hem de sosyal çevre ve iklimine vereceği zarar dolayısıyla durdurulmasını, var olan sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılarak katılımcı bir tutumun benimsenmesini” istedi.

İktisadi ve idari bilimler fakültesi bileşeni akademisyenler, “Yerleşkemize polisin girmesi tüm fakültemizde büyük tepki oluşturmuştur. Polisin yerleşkeden çıkması ve Rektörlük ve Emniyetle imzalanan bir protokol varsa bunun hemen geri çekilmesi gerekmektedir” çağrısını yaptı.

Bugün yürüyüş var

49 yıllığına bedelsiz olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) verilen Kavaklık alanında ağaçların kesilmesi ve polis işgaline tepki gösteren öğrenciler, akademisyenler ve ODTÜ mezunları bugün büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor.

Bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen 'Kökler direnişe çağırıyor' yürüyüşü öncesi, saat 16:00’da A4 kapısında toplanılacak. Beşinci Yurt önünden saat 16.30’da başlayacak yürüyüş, inşaat alanı olan Kavaklık’a kadar sürecek. 

Yürüyüş ardından gece boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bültene kayıt ol