Göçmenlere limanlarını kapatan İtalya'ya protesto

08.07.2019 - 17:32
Haberi paylaş

"Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır" kampanyası aktivistleri, İstanbul'daki İtalyan konsolosluğuna bir protesto mektubu iletti.

"Limanları göçmenlere kapatmayın", "Hayat kurtarmak suç değildir" ve "Carola Rackete'nin yanındayız" yazılı pankart açan aktivistler, İtalyan konsolosluğuna bir protesto mektubu bırakmak istedi.

Grup adına avukatlardan Mehmet Doğan'ın iletişime geçtiği konsolosluk görevlileri "yetkili biri olmadığını" ilettiler.

"Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır" aktivistlerinin konsolosluğun bahçe kapısından içeri bıraktığı mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

"İtalyan devletini temsilen İtalyan hükümetine,

Bütün dünyada olduğu gibi ülkenizde de aşırı sağ, yoksulluğun, yoksunluğun ve işsizliğin sorumlusu olarak, tek suçları doğdukları ülkede yaşam olanakları bulunmaması olan bir grup insanı hedef almaktadır. Yoksulluğa ve işsizliğe çözüm olarak sınırların kapatılmasını ve özgürlüklerin kısıtlanmasını teklif ediyorlar. Onlara teslim olmayı ve sınırlarınızı kapatarak göçmenleri ölüme terk etmeyi seçebilirsiniz. Bu tercihi yapmanız durumunda aşırı sağ gittikçe güçlenecek ve ırkçılığın tırmanmasına sebep olacaktır. 

İtayan hükümeti, Akdeniz’de göçmenleri boğulmaktan kurtararak onları güvenli limana bırakan Sea Watch kaptanlarını hapse atarsa, İtalyan devletinin alnına aynı kara lekeyi sürecektir. 

Sizlere çağrımız, limanlarınızı ve ülkenizi göçmenlere açmanızdır. Bırakın göçmenler yaşam olanağına kavuşsun.

“Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası aktivistleri"

İmza kampanyası: Göçmenlere yönelik nefreti durduralım!

Bültene kayıt ol