Berat Albayrak: ‘Türkiye sorunların olduğu bir ülke değil’

05.07.2019 - 11:11
Haberi paylaş

Finans şirketlerine seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, krizden hızlı çıkış yaşanacağını iddia etti.

Finansal Kurumlar Birliği'nin Olağan Genel Kurulu’na katılan Bakan Albayrak, ekonomideki iyileşmeye dair kanıtı şöyle anlattı: "Haziran ayı itibarıyla 17 yıllık Ak Parti döneminde ilk kez cari fazla verilecek." 

Çari açıktaki fazlanın nedeni ise ekonominin iyileşmesi değil kötü durumu. İthalat, 2018’den itibaren TL’nin dolar karşısında değersizleşmesi ve şirketlerin yüksek borçları birlikte geriledi. Dolarla satış yapan ihracat sektörü patronları ise kazanmaya devam etti. Borç krizi ve yoksullaşma dalgasıyla birlikle iç piyasada talep azalmasıyla birlikte cari açık kapandı.

Albayrak’a göre yüksek enflasyon sorunu da çözüldü. Ancak çarşıdaki yüksek fiyatlar düşmezken, yerli ve yabancı bir çok ekonomist, Türkiye’deki enflasyon yani fiyatların artış hızının, resmi rakamların hayli üzerinde olduğunu savunuyor.

2018 ortasından bu yana yaşanan durgunluğa rağmen Berat Albayrak, “Türkiye her gün birilerinin yazdığı çizdiği söylediği sorunların olduğu bir ülke değil. Türkiye her türlü sıkıntısını aşabilecek büyük ve güçlü bir ülke" diye konuştu.

Bültene kayıt ol