İstanbul Onur Yürüyüşü: Bakırköy'de de yasak

23.06.2019 - 10:37
Haberi paylaş

Taksim yasağını gerekçe gösterip Onur Yürüyüşü başvurusunu reddeden İstanbul Valiliği, LGBTİ+'ların Bakırköy'de miting yapmasına da izin vermedi.

Valilik, Bakırköy’deki eylemi, “halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması” gerekçeleriyle yasakladı.

Oysa Bakırköy, İstanbul'da toplantı ve gösteri yapılacak alanlardan biri. 1 Mayıs mitingleri gibi pek çok gösteri Bakırköy'de yapılıyor. Valilik tarafından "toplumsal tereddütlü grup" olarak nitelenen LGBTİ+'ların gösteri hakkı ise tanınmadı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, yasaklama kararı üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Az önce İstanbul Valiliği tarafından duyurulan yürüyüş ve miting alanlarından olan Bakırköy Cumartesi Pazarı alanı için yaptığımız yürüyüş ve miting başvurumuz İstanbul Valiliği tarafından reddedildi. Böylelikle LGBTİ+lara sadece Taksim'in değil İstanbul'un her yerinin yasak olduğunu görmüş olduk. Genel ahlak, genel sağlık, toplum güvenliği gibi bahanelerle getirilen yasak kararına dair atacağımız adımları ve yürüyüşün durumunu yakın zamanda duyuracağız.

“30 Haziran günü LGBTİ+'lar ve LGBTİ+fobi karşıtlarının bir arada olacağına olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bültene kayıt ol