Siverek'te bir aile katledildi

19.06.2019 - 13:54
Haberi paylaş

Urfa'nın Siverek ilçesinde bir evi basan silahlı saldırganlar tarafından bir ailenin 4 üyesinin katledilmesini belgeleyen görüntüler yayınlandı. Olayı görüntüleyenö öldürülen ailenin kızı Dilan İzol'dü, saldırganlar tarafından fark edilmeyen İzol görüntüleri yayınlayarak adalet istedi. 

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49)  öldürüldü. Kavga ile ilgileri olmayan Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) ise olay sonrası bölgeyi terk edenlerin araçlarının çarpması sonucu öldü. Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Silahların kullanıldığı bu olay haber ajanslarına “Arazi anlaşmazlığı çatışması” olarak yansıdı.

Ailesinin öldürülme anını kayıt altına aldı

Saldırı anında Dilan İzol da evdeydi. Dilan, babası Hakkı, annesi Zozan, amcasının eşi Meral ve amcasının oğlu Musa Serhat İzol’un öldürülme anına tanıklık etti. Saldırganlar ise onu fark etmedi. Dilan İzol, bulunduğu yerden göz yaşları içeresinde saldırı anını saniye saniye cep telefonu ile kayıt altına aldı. Saldırı anına ilişkin görüntüler sosyal medyada “Yekbun İzol” adlı hesaptan paylaşıldı. Görüntülerde katliamın sorumlusu olarak AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Cemal İzol, Bülent İzol ve Ferman İzol gösteriliyor.

Artı Gerçek’in ulaştığı Dilan İzol, çektiği diğer görüntüleri de paylaştı. Görüntülerde saldırganlar 4 araba ve traktörle geldiği görülüyor. 10’dan fazla kişi evlerinin önünde annesi, babası, amcasının eşi ve amcasının oğlunu öldürüyor. Kayıttan çıkmayan Dilan, ağlayarak yakınlarının öldürülme anını çekiyor. Dilan’ın çektiği bir başka görüntüde, ise yoğun silah sesleri geliyor. Dilan ise saldırganlardan saklanarak koşuyor. Açık olan kameraya saldırı anı tüm açıklığı ile yansıyor.

“Görüntüleri izleyemiyorum”

Artı Gerçek’e konuşan Dilan İzol, hala olayın şokunda. “Saldırganlar o gün soykırım yapmaya gelmişlerdi” diyen Dilan İzol,  “Beni görmediler. Görmüş olsalardı beni de öldüreceklerdi. Ben saklandığım yerden o görüntüleri çektim. Annemin, babamın, yengemin ve akrabalarımın ölümüne tanıklık ettim. Görüntüleri ben çektim. Çektikten sonra hiçbir şekilde açıp izleyemedim. Ne ben, ne kız kardeşim nede amcamın kızları asla izleyemedik” dedi.

“Olay planlı”

Bu olayın planlı olduğunu ifade eden İzol, olaydan bir gün önce Jandarma’nın gelip evlerini kontrol ettiğini söyledi. Jandarma komutanının “Ben buraya yeni atandım. Burada kimler yaşıyor, daha önce hangi olaylar yaşanmış” şeklinde gerekçelerle evi kontrol ettiğini ifade eden İzol, “Jandarma olaydan bir gün önce 14 Haziran’da geldi.  Olay yaşandıktan sonra bunun planlı ve önceden düşünülmüş olduğunun farkına vardık. Çünkü neden jandarma bir gün önce bizim eve gelip kontrol yapsın? Neden sadece biz” diye sordu.

Tek amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu anlatan Dilan İzol, şunları söyledi: “İnsanların sesimizi duymasını istiyoruz. Şu anda can güvenliğimiz yok. Bu olay örtbas edilmesin, deliller karartılmasın istiyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. Bütün vahşet ortada zaten. Ben buna katliam demiyorum, direk soykırım diyorum. Bu katliam değil, soykırımdır. Çünkü bizde dahil herkes yok edilmek istendi. Biz görünmediğimiz için hayatta kaldık. Bizi görmüş olsalardı hayatta kalamazdık. Çünkü çoluk çocuk, kadın erkek herkesi öldürmeye gelmişlerdi. Savunmasız iki kadın, savunmasız 15 yaşındaki bir çocuğu, kimseyi dinlemeden herkesi katlettiler.”

Yaralı olanlar tutuklu

Olayla ilgili ne tür bir soruşturma yürütüldüğünü bilmediklerini ifade eden İzol, etkin bir soruşturma yürütülebileceği konusunda şüpheleri var. Saldırıda anne, baba ve yakınlarını kaybettiğini anlatan İzol, “İki yaralımız var. İkisi yaralı olmasına rağmen tutuklular. Artık bu kadarını söyleyeyim. Gerisiniz siz düşünün… 15 yalındaki amcamın oğlu bacağından ve başından vurulmuş. Yaralı kendisi. 15 yaşında olduğu için şuanda ıslah evinde tutuluyor. Başından yaralı olan diğer amcamın oğlu ise cezaevinde. İkisi de tutuklu. Öldüren kişiler ile ilgili ne olduğunu, ne tür bir işlem yapıldığını ise bilmiyoruz. Sadece adalet istiyoruz” dedi.

(Remzi Budancır-Artı Gerçek)

Bültene kayıt ol