Çorlu'da Adalet Nöbeti başlıyor

19.04.2019 - 09:37
Haberi paylaş

Temmuz 2018’de Çorlu’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları, bugünden itibaren Adalet Nöbeti’ne başlayacaklarını açıkladı.

Çorlu Adliyesi önünde başlayacak eylem öncesinde yayımlanan basın açıklaması şöyle:

"8 Temmuz 2018'de Çorlu'da gerçekleşen, 25 canımızın ölümüne, 328 canımızın yaralanmasına sebep olan kazanın/katliamın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda savcılık en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verirken; diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı verdi. Bu durum adalet arayan, adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklemiştir.

Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz.

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak, hukuka ve vicdana aykırı bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi, beklentilerimizi haykıracağız, bu işin peşini asla bırakmayacağız. Acımıza ortak olacak, bu zamanda yanımızda olmak isteyen herkesi 19 Nisan 2019 Cuma gününden itibaren hafta içi her gün saat 10:00-12:00 arasında Çorlu Adliyesi önüne bekliyoruz."

Çorlu'da adalet yürüyüşü

Bültene kayıt ol