Yenilgiyi kabul etti

18.04.2019 - 13:29
Haberi paylaş

Memur-Sen konferansında konuşan Erdoğan, AKP'nin seçim yenilgisini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ekonomik maliyetine dikkat çekerek "Hamdolsun milletimiz sandıkların kapanmasıyla beraber bu dönemi geride bırakmıştır. Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş, herkes günlük hayatına yönelmiştir" dedi ve ekledi: "Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir."  

Seçim öncesi muhalefeti "terörist" ilan eden Erdoğan, "Siyaset milletin maslahatını kendi menfaatinin önüne koymayı gerektirir. Türkiye’nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir" diye konuştu.

Bu sözler demokratikleşmeye mi işaret ediyor? 

Türk tipi başkanlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen üyelerine seslenerek: "Onun için de bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükârda başta Memur-Sen olmak üzere yürütmenin durumundayız. Ben yürütmenin başındayım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu olan bir arkadaşım" dedi.

Yürütme ve yasamanın yanına bir milyondan fazla üyeyle kamu çalışanlarının üçte birinin sendikası Memur-Sen'i de katan Erdoğan, seçmenlerine "iktidar elimizde" mesajını verirken, "Türk tipi başkanlık" denilen kendisinde merkezileşmiş düzenin devam ettiğini vurguladı.

657'i hatırlattı

CHP'li belediyelerdeki memurlara "657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır" diyen Erdoğan'ın yönetimi, kamu emekçilerinin işlerini güvence altına 657 sayılı yasayı da değiştirmek istiyordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Yeni Ekonomik Programı"nda kamuda iş güvenliğinin ortadan kaldırılması ve esnek çalışmanın yaygınlaştırması maddesi de yer alıyor.

Lira değer kaybediyor

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye kapitalizmine borç bulmak için küresel sermayenin kapılarını çalarken, Erdoğan Financial Times gazetesini hedef aldı.

Londra'da yayınlanan günlük gazete FT, küresel finans çevrelerinin başlıca yayın organı olarak biliniyor. 

Gazete dün manşetten verdiği haberde, Merkez Bankası’nın net döviz rezervlerinin swap piyasasından alınan kısa dönem borçlar hariç 15 milyar doların altında kaldığın yazdı. 

Türkiye Merkez Bankası'nın bilançosunu incleyen FT, 1 Ocak-25 Mart döneminde borçlanmanın 500 milyon doları aşmazken, 8 Nisan'da bu miktarın 13 milyar dolara tırmandığını belirtti.

Bu haberin etkisiyle, İmamoğlu'nun mazbatasını almasıyla düşen dolar karşısında değerlenen TL, bugüne yüzde 1 değer kaybederek başladı.

Erdoğan'ın "Bu paçavralara alıştık. Bunları yutmuyoruz. Her zaman bunlar bu başlıkları atacaktır. ‘Financial Times böyle yazmış…’ Ya sen ne yazarsan yaz. Benim ülkemin durumu ortada" sözlerinin ardından kurdaki hareketlilik yukarı yönlü olarak arttı.

Bültene kayıt ol