Yurtdışı yasağı konulan üniversite öğrencisi Meriç’te boğuldu

08.04.2019 - 15:49
Haberi paylaş

Örgüt üyeliği suçlamasıyla gizli tanık ifadelerine dayanılarak yargılandığı davada 10 ay tutuklu kalan ve yurtdışı yasağı konulan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul’un Meriç Nehri’nde cenazesi bulundu.

Üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan’a geçmeye çalıştı, botunun alabora olması sonucu nehre düşen Kul’dan o günden bu yana haber alınamıyordu. Sınırın Yunanistan tarafında Kul’un cenazesi bulundu. Cenaze annesi Ünzile Araz tarafından teşhis edildi. Kendisi de politik nedenlerle Yunanistan’da bulunan Anne Araz, Twitter üzerinden şöyle yazdı: “Oğlum Evladım, Mahir Mete’m aramalar sonucu bulundu. Adli tıp kurumundan teşhis işlemlerinden sonra cenazemizi alacağız. Bu süreçte yanımda olan tüm halkımıza, dostlarımıza, Mahir’imin bulunması için destek olanlara teşekkür ediyorum, Oğlum sahiplenmemiz ve direnişimiz sonucu mezarsız kalmadı”

10 ay cezaevinde kaldı

Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Liseli Dev Genç’in eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gizli tanık açıklamalarına dayanılarak 10 ay cezaevine atılmıştı. 5 ay önce tahliye edilen Kul’un yurtdışına çıkma yasağı bulunmaktaydı.

Bültene kayıt ol