Ekrem İmamoğlu 18 bin 742 oy farkla önde

05.04.2019 - 08:15
Haberi paylaş

Seçim akşamı İstanbul'da CHP öne geçmek üzereyken AA'nın veri akışını durdurtan ve Binali Yıldırım'a "Kazandık" açıklaması yaptırtan AKP'nin itirazlarıyla günlerdir devam eden sayımlarda Ekrem İmamoğlu hâlâ önde gözüküyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İnsan Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'nin İstanbul adayı olan ve seçilen Ekrem İmamoğlu ise dün yaptığı açıklamada, iddialara yanıt vererek, 11 ilçede geçersiz oyların sayılmasından sonra aradaki farkın 19 bin 552 olduğunu açıklamıştı.

Bu sabah konuyla ilgili bir güncelleme daha yapıldı.

İmamoğlu, bu sabah Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katıldı. İstanbul'da 119 bin 652 geçersiz oyun sayıldığını, 17 ilçede sayımın sonuçlandığını söyleyen İmamoğlu, "Aradaki fark 18 bin 742" dedi.

İktidar tarafından tüm ilçelerde oyların tekrardan sayılması istendiğini söyleyen İmamoğlu, bunun soyut bir kavram olduğunu ifade ederek doğru olmadığını belirtti. İmamoğlu, "Bütün seçimleri sıkıntıya sokuyorsunuz. Süreci siz hazırladınız, güvenlik önlemlerini siz aldınız. Açıklama yaptınız, dünyanın en güvenilir sistemine sahibiz dediniz. Şimdi şaibe diyorsunuz" diye konuştu.

Bültene kayıt ol