Barış akademisyeni Can Irmak Özinanır'a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası

05.04.2019 - 08:00
Haberi paylaş

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde araştırma görevlisiyken KHK ile mesleğinden ihraç edilen Can Irmak Özinanır, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attığı için yargılandığı davada 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmas geri bırakıldı.

Barış akademisyeni, DSİP GYK üyesi Can Irmak Özinanır'ın ikinci duruşması, dün İstanbul'da, Çağlayan Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hakim davayı takip etmek isteyenlerin tamamının salona alınmasına izin vermezken, dayanışmak için orada bulunanlara da “Telefon kullananı dışarı attırırım, telefonuna da el koyarım” şeklinde tehditte bulundu.

Duruşma başladıktan sonra, Özinanır'ın avukatı Funda Ata, geçtiğimiz günlerde bir barış akademisyeninin davasında verilen karara, bir hakim tarafından konulan şerhi hatırlattı ve ifade özgürlüğüne vurgu yapan bu şerhinin ruhuna katıldıklarını ifade etti.

Can Irmak Özinanır ise duruşmada “Savunmamı tekrarlıyorum. Atılı suçları reddediyor, beraatimi talep ediyorum” dedi. Bunun ardından karar için ara verildi.

Aradan sonra karar açıklandı: Can Irmak Özinanır'a 1 yıl 10 ay 22 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldığı için ceza infaz edilmeyecek.

Can Irmak Özinanır: “Akademisyenler hâlâ umut etmeye devam ediyor”

 

Bültene kayıt ol