Hrant'ın Arkadaşları: “Cinayet, 100 yıllık karanlığın yeni bir perdesiydi”

12.03.2019 - 09:25
Haberi paylaş

Hrant'ın Arkadaşları, Dink cinayeti davasının 88. duruşması öncesi bir kez daha Çağlayan Adliyesi önünde adalet talep etti. 

Saat 10:00'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde buluşan aktivistler, "Hrant için adalet için", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" ve "Öldür diyenler yargılansın" sloganları attı.

Hrant'ın Arkadaşları adına konuşan Bülent Aydın, Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de katledilmesinin 13. yılına girdiğimizi hatırlatarak, cinayetten hemen sonra tetikçilerin teslim edildiğini, ancak başlayan davanın da 13. yılına girdiğini vurguladı.

13 yıldır katilleri belli, failleri belli olmayan bir davanın takipçisi olduklarını söyleyen Aydın, "Bu alçak cinayeti, bu ırkçı cinayeti içine sindiremeyen insanlarız. Bu hafta 80'ı kamu görevlisi 85 sanıklı davanın üç duruşması var. Yarın, öbür gün ve daha sonraki gün. Bugün 88. duruşması olacak. Kamu görevlilerinin yargılandığı 88. dava. Tetikçilerin yargılandığı aşama buna dahil değil. Yani yüzden fazla duruşmadır, bir cinayetin hikayesini dinliyoruz ve izliyoruz biz bu adliye salonlarında. Ve bu alçakça cinayetin tüm failleri yargılanmadan. Bu ırkçılık cinayetinin üstüne özellikle örtülen karanlık perde kaldırılmadan" dedi.

Hrant Dink cinayetinin aydınlatılmasının bu ülkenin geleceğinin de aydınlatılması anlamınca geleceğini ifade eden Bülent Aydın, "Çünkü Hrant Dink cinayeti 100 yıllık karanlığın yeni bir perdesiydi" diye konuştu.

Hrant'ın Arkadaşları "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları attı.

Bültene kayıt ol