Alevi dernekleri Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyor

20.02.2019 - 08:44
Haberi paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'in Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Neşet Ertaş’tan bir farkı olmadığını iddia etmesine Alevi örgütleri tepki gösterdi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Bileşenleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Alevi Dernekleri tarafından yayınlanan ortak açıklamada “Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arif’i övdün, ne farkınız var?” diye soruldu.

‘‘Kılıçdaroğlu önce, faşist Ekmeleddin’i sonra Madımak katillerinden Karamollaoğlu’nu dayattı, şimdi ise bir faşisti övüyor. Açıkça bize hakaret ediyor” denilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: 

“Cumhuriyet tarihi boyunca, Aleviler eşitlik, demokrasi, laiklik için mücadele ederken ırkçı faşistler ülkemizin aydınlık yüzü gençlerimizi katletmişler. Devrimci gençlerin katillerine methiye dizmek ise Ozan Arif gibi faşist ırkçılara kalmıştır. Alevilerin yoğunlukla destek olduğu CHP’nin genel başkanı biyolojik de olsa Alevidir. Bugünkü grup toplantısında Alevilerin, devrimcilerin, yani Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın katillerine övgüler dizerek bizim de sabrımızı taşırmıştır.”

“Hiç kimsenin haddi değildir ki; bir katil övücü ile Pirimiz Pir Sultan Abdal’ı, Aşık Veysel’i, Aşık Daimi’yi aynı kefeye koysun” denilen açıklamada, “demokrasiden, hukuktan ve adaletten söz eden partinin liderinin böyle bir söylemde bulunması manidardır. Bu partide siyaset yapan milletvekillerine, siyasi kadrolara sesleniyoruz. Bu söylemi içinize sindiriyorsanız size de söylenecek sözümüz var” ifadeleri kullanıldı.

İktidarın zaten yok saydığı Alevilerin ve diğer azınlıkların ana muhalefet tarafından da yok sayıldığına dikkat çekilen açıklamada “Biz Aleviler, değerlerimiz ile oynanmasını asla kabul etmiyor ve özür bekliyoruz” denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Hrant’ın katillerini öven faşiste övgü

Bültene kayıt ol