Bucak aşiretinin lideri CHP'den aday

07.02.2019 - 12:07
Haberi paylaş

MHP adayıyken rakiplerine "Şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar" diyen Bucak aşiretinin lideri, CHP'den aday oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde Urfa'nın Siverek ilçesinde MHP adayı olan Fatih Mehmet Bucak, “Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Biz seçime değil ölmeye geliyoruz” tehditleriyle kampanyasına başlamıştı.

"Bucak’ta bu saatten sonra Trump gezemez Trump. Kimse Bucak imparatorluğunu yıkamaz. Bucak, Zümrüdü Anka kuşu gibi küllerinden yaratılır gelir. Adama feleğin sillesini vurur. Bir daha da Siverek’e sokmaz insanı” diyen Bucak, diğer partilerin adaylarına şöyle seslenmişti:

“Diğer partilere bir tavsiyem var. Bu aday adayların hepsi birleşse gücü bana yeter mi bilek olarak, yetmez. Seçimde de yetmez, ben onların yerinde olsam şimdiden hepsi birleşsin, konsorsiyum olsun. İsterse karşıma Trump’ı da getirsinler. Şeytan tişörtü orada, öyle olmaz böyle olur şimdi onlar düşünsün.”

Cumhur İttifakı Siverek'te AKP'li adayı gösterince, Fatih Mehmet Bucak CHP'ye üye oldu ve adaylığı duyuruldu.

Tepkiler üzerine CHP Parti Meclisi 'Adaylığının konuşulması bile utanç verici' dese de, Bucak, yerel seçimlere CHP adayı olarak katılıyor.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olan Fatih Mehmet Bucak, 1 Kasım'da 2015 genel seçimlerinde AKP'den aday adayı olmuştu.

Failimeçhullerle anılan 1990'larda İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener'in partisiyle ittifak hâlindeki CHP, o dönem "Susurluk çetesi" olarak anılan unsurları da listesine koydu.

Bültene kayıt ol